Informació

ALLOTJAMENT

L’allotjament de cada projecte varia segons on estigui situat el lloc de treball per tenir més facilitats per a l’anada i tornada del lloc on ens allotgem.

L’allotjament estarà equipat com una vivenda bàsica amb cuina, banys i habitacions, es comparteix l’espai amb coordinadors i voluntaris, sense l’oportunitat de tenir habitacions privades.

Hi ha una cuiner/a que realitzarà els menjars diaris com l’esmorzar, el dinar i el sopar.

 

IDIOMA

L’idioma principal és la Darija Marroquina i el Tamazight (bereberer). La segona llengua oficial al Marroc és el Francès.

Els coordinadors parlen francès, anglès, espanyol i català.

 

SEGURO

És important i aconsellable tenir una assegurança de viatge i una assegurança metge en cas d’accident i/o malaltia.

 

CUOTA

El cost de participació és de 210 € inclou allotjament, menjar, transport (segons ubicació de l’allotjament fins al lloc del treball), material per a les activitats, samarreta per al camp de treball i aigua mineral.

NO INCLOU: Transport, assegurança mèdica i de viatge, les activitats extres del programa: excursions i compres personals.

 

RECOLLIDA

Es realitzarà la recollida a l’aeroport de Fes el mateix dia de l’inici del campament, també hi ha l’opció d’arribar un dia abans segons la combinació de vols.

Si es desitja arribar des d’un altre aeroport el voluntari hauria d’arribar pel seu propi compte al camp de treball amb les nostres indicacions i informació sobre els horaris de transport. La recollida no està inclosa en el cost de participació.

 

LOCALITZACIÓ

Midelt és un municipi de Midelt de la regió de Drâa-Tafilalet. Està situat a la carretera principal entre Fes i Meknes al nord i al sud. Geogràficament està situat a les planes de l’Atles mitjà i l’alt Atlas. Es troba a 1.508 metres d’alçada, una de les ciutats mes altes del Marroc.

Midelt va néixer a la primera meitat del s. XX al costat d’un centre administratiu francès. Els francesos van establir el seu centre per a l’extracció de plom, guix i altres minerals fòssils.

 

CULTURA

Cada regió del Marroc és un mosaic cultural i lingüístic. Cada tribu, cada vall, cada poble té les seves pròpies característiques, identificables per la seva música, la seva arquitectura i els seus costums.

A cada territori del Marroc es vesteix de diferents maneres, tota vestimenta segueix les regles de l’Islam, que consisteix a no mostrar massa el cos.

L’Islam domina la forma de vida. Cinc vegades al dia es pot escoltar la crida de les mesquites quan és temps d’oració. La gent resa a les mesquites, però també és comú pregar en qualsevol altre lloc, sempre que hi hagi un subsòl net, si no la gent fa servir catifes petites per fer la seva oració. Es poden trobar persones pregant al soc, a l’estació d’autobusos o simplement al carrer. Divendres a la tarda està reservat per a passar el dia a les mesquites, o dedicar el temps a Déu en un altre lloc.

Per a la gent marroquina, està prohibit beure alcohol, menjar carn de porc o tenir relacions sexuals fora del matrimoni.

Els marroquins són molt hospitalaris. A l’entrar a la casa d’algú, se serveix el te i les delícies immediatament. La gent sempre prepara massa aliments per si algú apareix inesperadament al voltant de l’hora del dinar o sopar.

La cuina marroquina és una de les millors de tot el món. El plat més comú és tagine: patates, carn i verdures, cuinat en una olla gran de ceràmica. Igual d’important és el sabor i la decoració dels aliments.

 

FAQ

¿Hi ha electricitat i cobertura mòbil?

Sí, hi ha electricitat i podràs portar-te el teu mòbil, si és un telèfon lliure podràs posar-li una targeta de prepagament marroquina o utilitzar les cabines per trucar. En molts moments també serà possible la connexió wifi.

 

¿Quin tipus de roba he de portar?

Cal tenir en compte que estem en un país musulmà i abans de res cal respectar, sobretot durant el mes de ramadà. Es poden portar pantalons curts i samarretes de tirants, sense ensenyar massa i sense grans escots. És bo portar sempre un mocador a mà per protegir-se del sol, ulleres de sol, crema protectora i sabatilles d’esport per a les excursions, la resta del temps pots utilitzar xancletes o sandàlies.